Velipoja

Velipoja este situata la aproximativ 25 km de orașul Shkodra si se bucura pe an de un numar de aproximativ 250 de zile insorite. Reprezinta de asemenea un ecosistem important pentru pasarile de apa, inventarul ornitologic fiind undeva pe la 183 specii.
Velipoja este un centru turistic foarte frumos, cu peisaje morfologice din cele mai diverse, o imbinare de mare, plaja, rau (raul Buna), delta, laguna, dune de nisip, paduri, peisaje de deal si camp, zone umede; pentru ornitologi este un adevarat paradis, poate cel mai bun loc pentru a observa pasarile din zona Adriaticii de est in habitatul lor din dunele de nisip si bazinele apelor de mica adancime.
Velipoja oferă turistilor posibilitatea de a petrece o vacantă într-o zona de coasta cu apa curata și nisip fin, dar nu numai atat, este bogata cu valori naturale unice printre care disting o plaja de 14 km lungime și 50-200 m latime, cu nisip fin și curat. Plaja este este „reinnoita” anual de fluxul si refluxul apelor Adriaticii. Nisipul acestei plaje are cel mai mare procent de iod din toata coasta litorala albaneza si este inconjurata de paduri de pini si alte conifere.
Velipoja are o clima blanda (temperatura medie cu valori de 6-7 ° C), verile sunt destul de cald (temperatura medie in iulie, 24 ° C si ajung 38 °C in perioada iulie-august). Perioadă adecvata pentru plaja începe in iunie si continua pana la sfarsitul lunii septembrie.
Numele Velipojë vine de la vechiul nume slavon (Velikopoje – Campia Mare).

P.S Fotografiile nu ne apartin.

velipoja_foto_generale

velipoja

velipoja2

velipoja3

Velipoja1

Velipoje Albania 1268404350(www.brodyaga.com)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.