Dhermiu

Dhermiu este un orasel aflat pe malurile marii  Ioniene si este renumit pentru plajele curate si linistite. Indata ce incepeti calatoria spre Dhermiu, veti observa ca va indreptati spre una dintre cele mai frumoase zone din Albania de sud. Peisajul care ni se dezvaluie ochilor atunci cand trecem prin pasul Llogara este de o frumusete impresionanta. Muntele si cerul cad impreuna periculos de abrupt in apa marii de un albastru magnific, majestuos preludiu catre ceea ce va urma.

Este unul dintre cele mai importante puncte turistice de pe riviera albaneza, iar apele curate, plajele izolate, sporturile nautice si scufundarile subacvatice il fac sa fie preferat mai ales de catre tineri.

Plaja Gjipe

Nu auzisem de aceasta plaja pana in momentul in care am citit despre ea in revista companiei „Austrian Airlines”. Este o plaja deosebit de frumoasa, aflata la iesirea din canionul cu acelasi nume, peretii acestuia ajungand pana la 70 m inaltime. Ca si punct de reper, este situata intre satele Vuno si Ilias si va trebui sa parcurgeti canionul (lung de aproape 4 km) pentru a ajunge la ea.

Digital Camera

gjipe5

gjipe4Gjipe3

Plaja Drymades

drymadesdrymades2

Drymades3drymades4

Desi este una dintre plajele cele mai frumoase ale rivierei albaneze, preturile in Dhermi sunt acceptabile pentru majoritatea turistilor locali si foarte accesibils pentru turistii care vin din tarile occidentale. Cazarea  poate costa intre 30-50 euro/noapte la un hotelde 3 stele, iar mesele care nu sunt incluse in pretul cazarii variaza in functie gusturi. De asemnea, se pot inchiria si apartamente de la localnici care costa in jur de 400 -500 euro/15 zile.

4 gânduri despre „Dhermiu

  1. Am reusit sa reproducpe blogul meu fotografiile cu Dhermiu,dar nu reusesc sa copiez exact ce imi place cel mai mult-Saranda.Din cate vad e mult mai frumos acolo decat tot ce am vazut in Turcia,Grecia sau Bulgaria,Cred ca doar in Muntenegru si Croatia mai vezi ceva asemanator…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.