Muzica aromana din Albania

Eli Fara – Buna tsoara picurare

Eli Fara – Di cu njica vruta a mea

Eli Fara – Barbate marate

Si putina muzica aromana din Romania:

25 de gânduri despre „Muzica aromana din Albania

 1. După cum a spus Herodot, chiar dacă noi am fost”cei mai viteji și mai drepți dintre traci” aromânii, toti, inclusiv istroromanii sunt fratii noștri de origine tracică. La începuturi, acum mii de ani, vorbeam aceeași limba, așa-zisa latina vulgaris, de la massagetii vecini cu inzii și pana in Iberia. Nu trebuie sa ne miram ca au rezistat de-a lungul paralelei 40-45, patru dialecte romane( daco-romană, aromâna, magleno-romană si istro-romana) si atâtea limbi romanice. Iar culorile roșu, galben și albastru sunt specifice întregii nații a tracilor încă din antichitate. Cuvântul musat, adică frumos, e numele de familie al marelui nostru Stefan, cea ce ne-ar duce cu gândul ca in vechime, daco-romana noastră era mult mai asemănătoare cu celelalte dialecte, ce au păstrat toate elementele arhaice. Sa-i ajute Domnul sa nu-și lase limba, precum spune și imnul armânesc.

 2. romani si aromani sint unu si acelas popor de mii de ani tracii din grecia machedonia albania croatia slovenia elvetia munte negru boznia sint aromani noi ne\am format ca limba dupa cucerirea romana se stie in europa

 3. Aromanii sunt cei de la nord si sud de Dunare carpato-danubiano-pontic practii ei se trag din Tara Romaneasca (Vlahia) au plecat pe timpul razboiului in anul 1300 de la noi din tara pt ca nu isi puteau dezvolta bisnita in.Romania pe vremea aceea malurile Dunarii(si cel bulgaresc) erau ale romanilor …In Albania sunt 250.000 de aromani si au scoala aromana sponsorizata de ambasada Romana din tirana…Toti aromanii sunt romani doar ca nu si-au putut dezvolta limba pt ca au trait intr-un mediu care nu le-a putut permite lucrul acesta (comunism,granite,pierderea neamurilor din romania etc )

  1. aromanii sunt traci la baza fratii nostri de suflet si sange …clac ca dealungul istoriei au existat influente ilirice si slave….nu ar trebui sa uitam ca armanii au fost dealungul istoriei alaturi de romania cu trup si suflet ….ba as putea spune au fost ei langa noi mai mult decat noi langa ei

   1. Ce legatura ar fi intre Dacia si Aromani?
    Dacia era la Nord de Dunare iar Aromanii la Sud de acelasi Fluviu.
    Doua popoare total diferite.

 4. i had a look at the site and it looks very interesting.

  I hope that there will be an english version of some parts of it.

  thanks.

  PS. i have been in Romania and i like it a lot.

  1. I hope, too shqiptari! I started once with some help from a friend to translate it in Italian, but it didn’t work. So, any help to translate this blog in any language is more than welcomed.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.